I väntans tider

Följetongen om min nacke fortsätter. Jag var ju och träffade en av våra läkare för konsultation. Han misstänker också skarpt diskbråck och skadade nervrötter ( diskbråck kan man se med MR men de är inte aktuellt). Så jag gick hem och har nu knaprat mediciner som aldrig förr. I vila gör nacken sig bara påmind lite grann men efter en dag uppe smärtar de rejält framåt kvällen, trots smärtlindring. Domningar och stickningarna kommer och går men i lillfingret på vänster sida de består.

I fredags ringde jag så denna ortopedläkare för att prata om min blivande röntgen och sjukskrivning. Men de ska ju gå via hans sekreterare som naturligtvis inte var där. Så frågade jag om röntgen men de kunde hon inte svara på eftersom det inte finns ngn journal upprättad än. Idag ringde jag återigen ( sekreteraren skulle va i tjänst idag) och då var inte läkaren i tjänst. Jag förklarade vad jag ville och undrade om sjukskrivning. Tja de får ju en ny läkare i såfall göra. Och då får jag veta att " om vi inte hör av oss skickas pappret hem med sjukskrivning annars hör vi av oss". Ok, men jag vill ju veta OM jag blir sjuksriven och hur länge så att min chef kan få veta. Men de kunde ju inte hon säga utan jag får helt enkelt se om läkaren hör av sig eller ej..
Det konstiga är då att hon tog aldrig mitt personummer, hur ska de veta vem jag är då och vad jag e sjuk för?

Jag blir inte det minsta försvånad om jag jobbar på torsdag. Jag orkar inte hålla på att tjafsa hit och dit, det är tur jag nästan aldrig är sjuk längre än den vecka man får vara hemma.

Så nu går jag i väntans tider med andra ord!

Man ska inte vara kaxig

Mitt förra inlägg slutade i stil med att jag inte varit hos läkaren på fem år bla bla bla. Men nu är det bara en natt sen jag träffade en läkare på akuten i Lund.
Jag har haft ont i nacken ett tag emn förra veckan blev det värre. Och sen "dog" min högra arm och det stack i vänster fingrar. Men jag jobbade på såklart.
Men så i tisdag bad jag sjukgmnast å jobbet att titta på nacken, kanske jag kan få övningar att göra?
Istället får jag beskedet att jag troligen har ett diskbråck i nacken... KUL!

På eftermiddagen drog jag till Fia och efter en halvtimme hos henne forsdade smärtorna över mig. Så jag åkte hem, tog panodil. Men ajajaj så ont jag hade. Jag kunde inte sitta eller ligga, var tvungen att gå hela tiden. Så mitt i natten ringde jag Fia och iväg kom vi! Ett besök som gick fort, två timmar. Diagnos hos ortopeden:
Troligen diskbråck C8 men inget han anser vara akut, erhöll två panodil och två tramadol. Fick två citodon med mig hem,ordinerades en krage och slutligen beställdes en slätröntgen.

Väl hemma hade jag fortfarande ont så stannade upp e tills jag var så trött och utmattad att jag somnade på studs. (samma sak inatt).

Jag misstror inte ortopeder men nackar är mitt jobbs avdelning. Därför ringde jag igår en av våra läkare och nu ska jag strax in och träffa honom,så han också an söka igenom nacken. Jag har fått olika alternativ nämligen, vad gäller rörlighet. Sjukgymnast ( ser diskbråckar i nacke varje dag) säger jag inte får belasta, dra elelr slita och absolut inte låta någon räta ut huvudet på mig. Ortopedläkaren ( som inte kan nackar) säger att jag kan jobba egentligen men att han förstår att jag inte kan medans de gör ont. Rätt stor skillnad.

Nu ska jag ta på mig min fina krage ( gillar den faktiskt, den är skön att ha på!) och bege mig till Lund.

Puss!

Glädje och smärta

Tror ni kan lista ut var jag befinner mig just nu. Charmen med detta jobb har visat sig på dessa två nätter. Igår var den värsta natten på bra länge medans denna är lugn. Och det är det som är charmen, man vet aldrig vad som väntar när man går på sitt pass.

Det enda som stör mig just nu, är min nacke. Jag misstänker skarpt att jag fått inflammation. De började med, vad jag trodde var nackspärr, för säg två månader sen i höger sida av nacken. Men de gav liksom aldrig med sig. Och nu har jag varit en flitig gäst på mitt gym och BOOOOOM. Smärtan kom och sprider sig ner över skuldrorna och ut i armarna. Till råga på allt sitter jag nu med en huvudvärk deluxe. Men det går över, det vet jag. Men sjukt irriterande är vad det är. Nu får jag vila åtminstone denna veckan ut. Jag som skulle massera imorrn.

Glädjande i mitt liv då? Tja Malmö har vunnit sina matcher i helgen, även om söndagens match satt långt inne. Känns tragiskt att de är det som är glädjande kanske men jag är fullt nöjd med mitt liv som det är just nu. Det flyter på.

Imorrn ska jag, efter lite sömn, följa med Fia till Eslöv, fika hos syrran. Sen blir det Tunnan för lite hockey på tv, eftersom jag nu inte kan massera. Sen blir det hem och chilla =)

Sen vill jag bara säga till er, som har massa åsikter om oss som inte tar vaccin, att de inte alls har med egoistiska grejer att göra. Vi månar visst om våra medmänniskor men de kan finnas andra skäl som gör att man inte vill ta det. Jag vill inte spruta in kvicksilver i min arm, jag vill inte heller ta ett vaccin som ingen vill ta ansvar för och som inte är testat tillräckligt mkt.  Jag tror på kroppens eget immunförsvar. Vaccinet ger ju inte heller ett fullgott skydd, så ni som tagit kan ju faktistk få den ändå. Jag är ju faktiskt en som bara går till doktorn max en gång var femte år, om vi bortser från mina cellprover varje halvår. Jag käkar inga mediciner, på sin höjd tar jag panodil men inget annat. Skulle jag bli redigt sjuk i flunsa, ja då kan ni säga " vad var det jag sa" men tills dess, respektera mitt beslut liksom jag respekterar alla som tar vaccinet!

Adjöss goodbye!

En röst i natten

Nu känner jag att jag äntligen är igång med min träning på allvar. Jag satte ner foten, sa åt mig själv att nu banne mig får det vara slut på latheten. Och det hjälpte. Har redan hunnit med tre löprundor sen i söndags och varit på gymet två gånger. Imorrn blir det ytterligare en vända dit så "slipper" jag det på min lediga dag på fredag. Då är det ju dessutom hockey i ett slutsålt Malmö Arena!! Det är hockey på söndag med men jag tror jag faktiskt ska skippa det. Jag har arbetshelg nämligen.

I och med min träning, kan jag också ge Dr Vivianne en knäpp på näsan. Minus 5 kg minsann. 8 kg kvar alltså. Tror dock de blir lite svårare men jag ska nå mitt mål om jag så ska dö på kuppen.

I söndags var jag förresten hos min far och jag måste bara säga en sak: ESLÖV SUCKS! Eller så har jag blivit en allt för van stadsbo. Min far önskade sig tröjor. Fint tänkte jag, det köper jag i Eslöv, slipper jag gå ner på entre´. JO men hejsan! I Eslöv har visst affärer stängt på söndagar. Så de fick bli en blomsterkvast, pengar, värmeljus och lussekatter. Men han blev nöjd!

Julen närmar sig med stormsteg. Inga klappar är handlade men de e hög tid att sätta fart. Nästa helg blir nog stora spenderar helgen. Vet vad jag ska köpa till vissa men shit vad pengar det lär gå. Tror i runda slängar att de ska köpas till 19 personer. Herregud...  Vill helst inte tänka på det..

Klockan tickar lite halvsakta inatt. Kan kanske bero på att de är natt nummer 3 här? Men den lär väl slå 7 så småningom!

Tjingeling

Ytterligare en helg till handlingarna

Shit vad de går fort när man är ledig.
Fredagen ägnades åt Örebroresa. Minibussar upp, alltid lika roligt. Sen att själva Behrns arena sucked, ja de hade jag inte räknat med. Bajamajor bara en sån sak, iskallt en annan. Men oavsett var det en lyckad resa.Jag kom hem 05 och somnade ganska omgående.
Upp tidigt på lördagen för att fixa till kvällens Halloween fest.
Jag gick som en sörjande Dolly Parton, vad hon sörjde? JO att hennes boobs försvunnit. Det kom lite folk, det sjängs och skrattades. Heltrevlig kväll minsann. Det hände både väntande och oväntande saker men inte något otrevligt =)

Igår var det måndag och jobb. Jag kom på att jag knappt kommer vistas hemma i veckan, trots att det är uppehåll i hockeyn. Imorrn tex, ska jag hem till Fia innan jobb för ett projekt ihop med Malmö, torsdag är det spelarträff innan jobb, fredag e de lena som ska ha lite hjälp, lördag är det vellinge och söndag fars dag. Man borde utöka dygnets timmar lite.

Jag har fått mitt decemberschema and damn vad det ser bra ut. Början av december jobbas de på men from 23 dec till 9 januari är inte denna dam mkt på jobbet. UNDERBART! Har nästan en hel veckas ledigt utan semester. Gött!

Nu ska de läsas lite Barack Obama!

Sov gott!

RSS 2.0