Frestelser överallt

Det känns som mitt liv just nu handlar om jobb och bara jobb. Och det stämmer nog. Jag har verkligen ett pisseschema just nu. Men snart är det SEMESTER! Och oj, vad jag längtar. Snart dags för mig och lille smurfen, förlåt Carro att ta tag i det hela =)

Idag fick jag ett erbjudande, jag har lovat att tänka genom natten innan jag svarar på det. Därför kommer jag inget säga förran jag vet hur jag ska göra men nä det har inget med jobb att göra, snarare min fritid.... Jag har dessutom funderat på mitt vara eller icke vara  i RS96styrelse. Och ju mer jag tänker desto mer övertygad blir jag. Det blir ett tack och adjö därifrån. Det tar upp alldeles för mkt av min tid, jag känner ju alltid en press att ställa upp och de blir för mkt bara. Om jag inte är med säljer jag lotter när jag vill ,behöver inte ansvara för en tidning etc. Men jag kommer sakna det. Nu ska jag bara meddela valberedningen mitt beslut också. Jag kommer ju inte direkt vara helt utan sysslor under hockeysäsong. Har min blogg kvar och så lite annat. Dessutom har jag upptäckt allt annat jag hinner med nu. Som min träning tex.
Från ingen träning under säsongen till träning 3-5 ggr per vecka!

Apropå träning. Idag sprang jag. Grymt jobbigt, inte flåsmässigt kanske men aj vad mitt knä smärtar. Imorrn, nä idag om tre timmar, blir det styrketräning på gymet, får se om knät håller för det. HOPPAS!!
Min viktminskning, denna eviga kamp, går hyfsat. Ytterligare ett kg mindre är det, alltså tre kg på 2 veckor. Centimetrar har också försvunnit den senaste månaden. Lite förvånad e jag eftersom jag syndat massa i helgen. Men jag har kommit fram till att det får jag, då jag är extremt duktig i veckorna! Tycker heller inte att jag ska stirra mig blind på vågen hela tiden, så länge centimetrarna minskar. Muskler väger ju de med!

Jag är så glad över att ha bara två nätter denna veckan OCH att jag inte jobbar kvällsturer i helgen. har fredagkväll sen dagtur lördag. Det blir nästan en ledig helg det. Det var ju 8 veckor sedan sist jag hade det. OCh helgen går i frestelsen tecken. Får försöka begränsa syndandet ngt, men frestelserna finns där överallt...

presskonferens

Idag har jag varit ledig och gud i London var trött jag varit. Hela förmidagen ägnades åt slöande. Men tog tag i taktpinnen på eftermiddagen och spenderade några timmar på gym. Nu ligger jag i soffan, matt. Ska dra in i duschen, diska och sen dammsuga. Sen tänker jag icke röra ett finger resten av kvällen.

Imorrn har vi studiedag på jobb. Får se vad det blir. Ska bli trevligt att se alla civilklädda i allafall. Kl 18.30 ska vi after worka på Lundia i Lund. Innan dess sätter vi oss nog i stadsparken och tar en öl eller ngt. Mysigt värre.

Ikväll är det dessutom hockey på tv och Malmö ska ha presskonferens.. Spännande....

Vågen....

Idag var det så dags att utvärdera första veckan av mitt nya liv. Jag vet ju att jag syndade massor i lördags, men man måste unna sig saker med. Jag hade inga större förhoppningar om att det då skulle gått så bra, Men tji fick jag. 4 cm är redan borta runt midjan och två kg borta från vågen. Men det är länge kvar tills vågen pekar som jag vill. Men det har gått ovanligt lätt, både med motion och med mat. Jag tänker mer på vad jag stopapr i mig och när. Jag har mer balanserat både vad gäller intag och tider. På fredag blir det dock mer än 1400 kalorier i denna kropp. Vi har studiedag med jobb med middag o fest på kvällen, men resten av helgen blir nog bra.

Imorrn eller ja om 7 timmar ska det beges mot gymet. Jag slarvade en del förra veckan med min löpning, det var ju påsk... =) Men imorrn upptas den igen och det är egentligen bara fredag som blir helt träningsfri, bortsett från ölhävar armen..

Helgen blev bra trots allt. Lilla torg var lika mysigt som alltid och sen att jag höll en person vaken, tja ibland får man idiotiska infall. Men men gjort är gjort. Jobbade i söndags och nu är det natt som gäller. Solen har fortsatt skina över skåneland men det ryktas om att det ska komma kalla vindar i veckan. Nä tack!

Jag har bara två nätter nu, sen är jag ledig onsdag och torsdag, varav onsdag är sovdag. Jag räknade ut att min nästa ledighet som innefattar två lediga dagar efter varann kommer i samband med min semester i slutet av maj ungefär. Men då har jag ngt att se fram emot i allafall..

Tänk om man kunde skruva fram tiden lite....

Lilla torg

Jag har alldeles nyss kommit hem, efter middag hos Lena med tillhörande öl=) Om en stund kommer Lena hit, vi tänkte inviga Lilla torg för i år. Men de blir en lugn kväll trots allt. Ska jobba imorrn. Men en öl eller kanke två där, vem vet. Trevlig ska det bli för oss icke påskfirande människor.

Annars är det inget nytt. Livet rullar på-

Kalorier kalorier kalorier

Huvva vad det är svårt att vara på diet. Det är ju inte speciellt många kalorier per dag jag får äta, givetvis blir det fler om jag träna men de är svårt med mat. En lunch är 446 kalorier för mig, en normal portion innefattar betydligt mer. Men jag ger inte upp. Jag ska bara ner de där förbaskade kilona. Dock tror jag att under min semester i maj, åtmistone den som inte spenderas i Sverige, kommer skita i kalorieräkning och bara njuta.

Igår var jag barnvakt. Slutade jobba 07, men stannade kvar för att få veta min nya lön. Klockan halv 9 stegade jag in på Kim skola och hämtade henne sen vidare till Mats dagis. Väl hemma vid 09, ville de spela wii. Tanken var då att jag skulle vila och att de som vanligt skulle störa om de var ngt. Men först en koll:
"Vad gör ni om det börjar brinna någonstans?" svaret borde vara, väcka dig, svaret blev;
"Jag har brandvarnare på rummet så det gör inget" SUCK
Men jag la mig i allafall och alldeles precis innan den underbara sömnen skulle infinna sig, kommer Mats.
"Madde, Maaaddee, hur byter man till bowling" SUCK IGEN!
Så det var bara att stiga upp. Väl uppe upptäckte jag en polisbil och nyfiken som jag är titta jag ut. Då brinner det i fastigheten mittemot. Men de kanske inte gör ngt, de har säkert brandvarnare ;)

Dagen spenderades sen hemma hos de olika släktingarna. Jag hjälpte barnen att klä sig till påsk kärringar och sen tog vi vår godiskorg med påskäggen och drog. Vi var borta i en evighet. Halv fem kom jag hem, lagomt trött efter att då varit vaken sen onsdagmorgon 06. La mig och vilade en stund innan de var dags att dra till betongslottet i Lund.

Nu närmar sig kl 07 och min säng närmar sig med stormsteg. ca kvart över 8 dimper jag ner i den. Snacka om att jag ska sova. 49 timmar utan redig sömn. Men det har varit en sådana trevliga dagar med de små, de uppväger det mesta.

Så ett nytt tidsfördriv

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

"Systemet består av 14 huvudgrupper, som är uppdelade efter var eller hur läkemedlet verkar. Varje huvudgrupp motsvaras av en bok-"...

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Sekreterarnas postfack
3. Vad var det senaste du såg på tv?

Nån serie på trean alldeles nyss, kastade ett öga

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

03:46 (den var 04:02).

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

En gnällande dörr

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Gick från bilen in på blocket

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Vk´s BBsidor
8. Vad har du på dig?

Sjukhusets smurfdräkt

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?
Sov extremt dåligt så jag tror inte jag hann drömma
10. När skrattade du senast?

1 min sen

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

Display med klocka och datum, tygskit, lampetter, hyllor, patientbrickställ

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Hey, jag e på jobbet...

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Utmaning o utmaning men bra tidsfördriv.

14. Vilken var den senaste film du såg?

The dushess

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Ett eget flygplan kanske, med tillhörande pilot.

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Glöm det.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Att fördela världens resureser bätte

18. Tycker du om att dansa?

YEEES
19. George Bush?

Fick en sko i huvudet?
20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Skulle ja, Leo/Neo eller Zärla (men så blev de ett dassapapper)

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Självklart

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

"April April"


Utkast: Onsdag morgon. ...

Onsdag morgon. Jag befinner mig i Eslöv. Jag ska vara barnvakt åt två ligister både idag och imorrn. De två ligger och sover nu och det borde jag göra med. Jag har ett nattpass som väntar sen. Men jag är av någon anledning pigg. Kanske var det den underbara åskan inatt som gjorde det? För åska har det gjort, om än inte mkt så blixtra det och mullrade det en aning. Och jag älskar ju åska.

Min viktklubbsgrej går bra. Det är lite trixigt att få ihop te måltider och mellanmål på bara 1400 kalorier men hitills har det gått bra. Och de bästa är att jag inte längreär hungrig, då jag fördelar måltiderna jämnt över dygnet. Men nu kommer den stora utmaningen. Risken är stor att jag förbrukar dagens intag under dagen och kvällen, vad ska jag då pilla i mig under natten. Det är i praktiken omöjligt att jobba natt utan att äta ngt. Jag kommer vara trött som de är ändå.
Idag är det även joggingdag. När jag nu ska planera in den....

Barnen och jag ska påskpyssla. Vi ska ut och hitta påskris. Sen ska vi göra eget pynt till detta ris. Vi har trolldeg, gips, fjädrar, ägg, målarfärg och andra målargrejer till vårt förfogande. Vi måste även köpa godis och fylla lite ägg, som vi morrn när jag hämtat dem fr dagis och skola, skall leverera runt om i stan. Jag undrar om jag kan få Mats att klä ut sig till påsktant?
Ska dokumentera det hela med digitalkamera, så bilder kommer! Bjuder på två nu, tagna för en liten stund sedan:
Kim samma morgon

Mats onsdag morgon

Påskveckan

Veckan började tidigt för mig. Jag vaknade strax efter 03, pigg som en jävla mört. GRRRRR... Steg upp, kollade lite inredningsgrejer på datorn, nu när jag fått för mig att renovera.
Igår kväll målade jag min klädkammare, nästan hela inte riktigt. Resten ska målas nu på morgonen. Men allra först ska jag dra till gymet och springa min halvtimme och styrketräna en snabbis. Har precis avnjutit en bra frukost,som jag måste rapportera på min sida på viktklubb.se. Ja, för där har jag nu gått med, för att få inspiration och motivation att gå ner de där förbaskade kilona man dragit på sig. Jag ska äta ca 1500 kalorier per dag. Vi får la se hur det går. Sen får man ju naturligtvis äta mer om man tränar men 1500 är beräknat på att man inte rör sig alls.

Idag så ska de även tvättas kl 12 och sen tänkte jag dra till ikea och se om jag hittar ngt bra till klädkammaren. Väl hemma ska alla kläder som e gång befann sig i nämnda kammare, sorteras ut.  En del e vintergrejer och annat e kläder jag blivit för fet för. Dock ska jag välja ut två par byxor, som jag ska ha som mål att komma i igen. Denna dagen är med andra ord fullspäckad. Men de är bra att ha lite mål här i livet. Avslutar nog mitt frenetiska städande med en promenad i skymningen. Det har ju varit så underbart väder de senaste dagarna!

Och gymet nu alltså...

Så var jag på jobbet igen!

Ja, då är jag på jobbet igen. Fick ett sms av chefen imorse som undrade om jag kunde tänka mig jobba inatt. Mot att jag då kunde få ledigt på söndag. Och det kändes fair eftersom jag dessutom är ledig måndag. Jag visste att Mattias skulle vara ssk, så messade honom och sa "gissa vem du ska jobba med inatt". Varpå han svarade " det är inte första april idag". Men han förstod snabbt att det faktiskt var jag som skulle jobba och här är vi nu. Min 4e natt denna vecka, blir fina pengar det, plus förskjuten arbetstid. Maj lönen lär bli bra eftersom jag jobbar påsk med..

Igår var det hockey. Träffade Carro med Röglevän på O´learys, ngr snabba öl och lite käk. Sen dök Matte upp och vi drog till Arenan. MAtchen var ju inte så kul kanske men det var trevligt ändå. Några öl till blev det innan Matte drog hem och vi andra efterfestade lite i sportsbaren som dock stängde väldans tidigt. Väl hemma var jag rätt trött och hade tänkt göra lite smågrejer med somnade fort.

Imorrn lördag ska jag försöka hålla mig vaken för att dra på Kockums kl 09. Sen ska jag springa en sväng innan jag sover. På kvällen vankas grillning och ÖL. Jag har hört ryktas de kan bli upp mot 15 grader imorrn. Nu törs jag säga att våren är kommen!

Nu är det dags för lite käk!

Jag är imponerad över mig själv!

Jag måste berömma mig själv. När jag väl bestämde mig för att ändra en del vanor så gör jag de fullt ut. Nu är träningen igång, ett litet undantag blir det idag dock. Men det beror på, att jag varje pass jag gått av efter en natt, har dragit direkt till gymet för att träna. Sömnen har därför blivit därefter. I måndags innan nattpasset började, löptränade jag. Efter nattpasset styrketränade jag och efter passet igår, löpträna jag och körde styrka på de delar av min arma kropp som inte fick en genomgång dagen innan. Därav har jag inte satt min fot hemma före halv 10 och inte kommit i säng före 11. Sen har det som vanligt varit "aktiviteter" innan jag börjar jobba, så maximalt har det blivit 3-4 timmar vila per dag. Och nu är jag megatrött och prioriterar att sova när jag kommer hem. Det är ju hockey ikväll och kl 17 är det olearys som gäller.

I tisdags var jag på middag hos grannen med lite vänner till honom. God mat och skönt att slippa laga själv, igår var det litta kaffe hemma hos en annan. Varje dag är det alltid något.
Men det är bra träning. Nästa vecka e de påsklov vilket innebär att jag kommer jobba natt, sluta 07, hämta barn på dagis och skola 09 och sen vara barnvakt. Sen jobba natt igen. Lär ju inte bli mkt sömn då heller.. Min kropp kommer hata mig snart.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

I fredags var jag hemma hos Carro. Vi drog till Fagans, där vänner till henne befann sig. Trots att jag faktiskt var lite anti mot att gå ut i början av veckan ( detta gick över dock), så var det  hela jäkligt trevligt och kvällen slutade kanske inte riktigt som jag tänkt det... Men men trevligt var det =) Vi får ta och gå ut lite mer Carro!!!!!

Och sist. Tack Tack Tack, för att jag slapp betala tillbaka till skatteverket i år. Äntligen. Men nu har jag iofs bara haft ETT jobb inte tre som jag hade innan.

En timme tio minuter....... OCh jag är fortfarande


RSS 2.0