Migrän

Usch och elände, vilken dag jag haft idag. Den började bra, med frukost hos fröken Eneberg. (Tack Ana, kompenserade middagen med lime igår=)
Men sen hade jag så stora planer som en efter en gick i stöten.. Istället fick jag snällt ligga isängen, med nerdragna gardiner och våndas över den huvudvärk som nalkades. Och värre blev det. Migrän stavas det visst. Så upp o ner från sängen för att besöka lilla toaletten... Fy bubblan.. OCh jag som ska jobba natt. MEn framåt kvällen släppte det lite och nu, ja nu känns det bara som vanlig huvudvärk.
på jobbet e jag i allafall. Klockan tickar sakta men känner mig hyfsat fräsch. Min död punkt brukar komma framåt 04 men efter 05 kör jag på igen.. Ska ta med mig öronpluggar hem idag, så jag vet att jag kan och får sova ifred.. Eller kan e ju frågan. Min sömn e väl inte den ultimata och har aldrig varit..

Imorrn eller ja egentligen idag, är det tisdag. Träning står på schemat, antingen step eller styrka, har inte bestämt mig. Senare under kvällen ska systrarna Westerdahl få massage. Trevlig för dem=) (hoppas jag)
Nu arbetar jag fram till lördag kl 15. Sen ska jag himm till eslöv, de e marknad där i helgen och jag har inte varit hemma på ett bra tag (sorry mor).
Kanske hinner med en runda med bil osså, så se upp!!!

Ingen hemma match förrän söndag, känns som det e långt mellan gångerna men det e iofs skönt. Jag har det jag gör ändå.

Om det vill sig väl kanske jag och carro drar på mini semester i höst. Vore välkommet. Vi får se vad det kan bli av det....

Önskningarna inför jul o nyår e i full gång. Jag vet ju att jag arbetar julaftons natt därmed ledig juldagen. annandagen fyller tanten år (min mor) så då vill jag helst arbeta dag. Till själva nyår har jag lagt semester. har ju en 17 dagar att ta av även om 15 ska sparas till nästa år då Thailand hägrar.

Förresten, vilket underbart väder det varit idag. Ikväll när jag tog bussen till USIL var det 17 grader ute.. Så skönt.. bara för detregnar det säkerligen hela dagen imorrn. kan kanske vara bra, man sover visst bättre då sägs det..

Nu ska jag trolla fram nåt att göra innan jag blir helt göralös..
kram på er därute!

Wieeee

Söndag och hockey på schemat. Apropå schema fick jag mitt nya schema i fredags. Ett schema från 8 oktober och 6 veckor framåt. jag fick nästan som jag ville, så jag kan absolut inte gnälla.. Är till och med ledig två dagar efter mina nattpass, som jag efterlyst.

I onsdag hade jag en ledig dag som firades med att åka till Nyköping och se MIF ta sin första seger. Det var väl inte direkt imponerande men tre poäng e tre poäng... Själva resan var trevlig, 8 var vi som tog oss upp och kul hade vi... Idag står Borås för motståndet, torde vara en enkel match men med Malmö vet man fasiken inte.
Imorrn e de måndag och jag ska jobba natt.. Så ska försöka vara uppe länge idag får se hur det går. Steg upp tidigt idag, städade och bakade bröd, drog till affären och köpte frukost åt Jördis och hennes kompisar från Tyskland...

Igår hade jag träning igen. Det funkar riktigt bra med det. har tappat några kilo men det viktigaste e att jag gått ner några cm dessutom.. Kanske jag ändå kan nå mitt mål till nästa sommar.. Hoppas hoppas...

På jobbet e de som vanligt lite halv kaos med mkt sjukdomar därmed för lite personal. Hoppas detta vänder snart för det sliter på oss alla att gå runt med lite personal...

Annars e livet som vanligt... Jördis och jag fungerar bra ihop (för er som inte vet är det min nya inneboende). Hon tar verkligen hänsyn till mina arbetstider och smyger i lägenheten. Ibland kan det bli fel dock. Jag hade råkat stänga dörren till mitt sovrum när jag gick till jobbet en dag. Kl 17 messade jag henne o önskade en trevlig kväll.. Visade sig att hon trott jag låg o sov och hade smygit omkring i lägenheten hela dagen=) Så kan det gå...

Snart kommer Leila hem, tror jag.. Ska bli kul o se jäntan även om vi säkert inte lär ses så mkt..

Nu ska jag snart göra mig klar för hockeyn, planerar att ta en promenad upp idag så rör jag lite på mig i allafall...

/Madde

Positivism

I veckan som har gått har jag inte gjort mkt annat än jobba och gnälla. Gnällt över hur lite folk vi är och hur mkt patienter det är, att jag jobbar på tok för mkt, att jag vägrar jobba fler kvällar, att jag inte har någon fritid what so ever, eftersom jag jobbar jämt, att jag inte hinner med alla måsten jag ska göra efterom jag bara haft en ledig dag på 13 dagar etc etc etc. Så hade vi ett möte i torsdags eller när de nu var i veckan. Där fick vi veta att högsta hönset sagt att vi inte skulle ta motgångar som att vi ska spara 320 mille som något negativt utan som något positivt, en utmaning och varje gång vi en avvikelse sker , se positivt o ta lärdom istället..
Ska nu se hur jag i bästa "högsta hönset" anda kan vända hela min mardrömsvecka till något positivt...
Vi börjar fredagen den 7;e.
Min första lediga dag den veckan. eller det va fram till kl 14 dagen innan, då jag åkte på att jobba. Trots att jag hade saker planerade! Min första två ledighet försvann. Och inte får jag det i pengar heller, vi ska ju spara!! Men det positiva.. Jag får det i tid vilket e bättre för med mer pengar skulle jag kanske få ut en lön jag klarar mig på och hur skulle det se ut, då kanske jag skulle bli van vid det...
Lördagen var jag ledig faktiskt POSITIVT!!
Söndag kväll.. Och det e väl bra för medans ni andra ligger o slöar framför nån söndags film, ja då du, då gör jag samhället en tjänst. Dessutom förhindrar det mig att ligga i en soffa och få liggsår tex...
Mån och tisdag natt... Medans alla är på sitt jobb sover jag och när ni är hemma jobbar jag. Det e ju bra slipper jag slita ut mina vänner!!
Onsdag... Gick av 07 och tänk då har jag ledig dag.. Gud så skönt.. Ska iofs sova till 16 men sen har jag ledigt fram till 22 då jag borde vara i säng igen för att kunna jobba torsdag, men ledig va jag=)
torsdag och fre kväll.. Dag fem o sex på raken.. Positivt här då.. Ja jag jobbar då fortsatt kvällar o nätter vilket innebär att jag slipper göra alla måsten, ni vet städa, tvätta, handla etc.. Detta eftersom när jag väl e hemma sover jag mellan mina arbetspass.. Gud så skönt..
Lördag.. Så äntligen en dag.. Nu segar jag mig igenom dag nr 7, vilket innebär att jag faktiskt haft ett arbete att gå till, underbart. Dessutom slapp jag jobba kväll, fast kommentaren till varför jag borde bytt till lördag kväll var "du har ju inga barn och därmed inte ett barnkalas att gå på som de andra har" FANTASTISKT!!!
Och imorrn e jag ledig en hel dag=)=)=)=)=)

(denna text skall läsas med en stor portion ironi)

02.33

är vad klockan visar just nu. Är inne på natt nummer ett av två på mitt arbete. Hitills hyfsat lungt, ett akutfall.. ta i trä....
Dryga 4 och en halv timme kvar tills jag får traska ner i omklädningsrummet och om ca 5 och en halv timme sover jag i min säng.... Så skönt det ska bli kan jag lova..
Bara för att jag satte mig att skriva lite nu ringer det ett larm....Återkommer...
Så nu kan jag skriva igen..
Hmmm.. Ja just det. Ny inneboende. Jördis heter hon, 25 år från Tyskland, läser i Malmö. Hitills verkar hon helt ok, och trevligt med lite grejer i leilas rum faktiskt. Vi har inte hunnit träffats så mkt eftersom jag arbetar som mest hela hela hela tiden. Tur att hon har vänner här nere och inte e allt för beroende av att jag e hemma och så. Faktum e att hennes ex (alldeles nyligen sådan) bor bara drygt ett kvarter härifrån.... Eller ja från Östra promenaden that is, jag e ju i lund nu..
Vad mer.. Det traskar på mot söndag och det vet vi ju alla vad det betyder.. Ja inte bara min enda lediga dag utan HOCKEYN börjar på allvar då MIF tar emot lilla Växjö. Så trevligt me hockey igen, även om jag e fullt medveten om att jag kommer bli tvingad att stanna borta från hockeyn då o då. Dels för jobbet skull men osså min egen.. Jag kan inte låta allt mina lediga dagar gå till hockeyn hela tiden. Jag hinner inte med ett skit av privatliv alls just nu..
jobb jobb jobb tar upp alldeles för mkt tid. Vi satt o räkna lite på hur mkt jag jobbar denna månad. Som heltidare ska jag jobba 148 timmar i månaden (vi har ju 37 timmars veckor)jag jobbar 171 timmar denna månad. Så inte e de allt för konstigt jag känner mig trött o slut. När dessutom min lediga dag innebär att jag arbetat 7 timmar in på den blir jag mkt matt.. Vem har det så.. en ledig dag torde väl innebära att man e HELT ledig från jobb, som ni vanliga arbetare e på helgerna.. Annars kan man säga att ni har ledig dag varje dag efter kl 16.... Det kan bara vara i vården som man har en ledig dag efter 7 timmars arbete in på den dagen....
Nu ska jag dock sluta gnälla.. Det hjälper ju faktiskt inte alls..
Jag börjar bli trött, måste hitta på nåt att göra.... Städa nånstans?? Jag har en bok liggande men hmm då blir jag nog tröttare kan jag tro..
Skitsamma.. Ni sover garanterat sött i era sängar, når jag hoppas o ber att jag kommer göra imorrn efter 08.30 (sist blev det bara 2 timmar).. Låt inga grannar få för sig att borra eller på annat vis störa ordningen i huset..

Trevlig "mitt i natten" på er

Show me heaven...

Mycket har hänt sedan sist jag skrev. Jag har ny inneboende tex me allt det överskuggas av beskedet jag fick i helgen.. Min barndomsvän Ola gick tragiskt bort förra helgen. Vi gick i samma klass under låg mellan och högstadiet. Jag o min tvilling umgicks ofta med honom under denna tid. När vi flyttade köpte Ola ett halsband till oss var, ett silver med bokstaven M och N.(som jag fortfaradne har kvar) Han var verkligen jättesnäll. Efter flytten hade vi viss kontakt men me åren suddades den ut. Men tack vare lunarstorm och vårt gemensamma intresse ishockey fick vi kontakt igen. Livet tycktes leka för Ola, vilket var jättekul, då han inte hade de så lätt i skolan. men nåt gick fel, och hans livslåga har släckts. 30 år blev Ola. Jag kommer alltid minnas dig som den varma glada goa människa du var!! Jag var inne på din lunar igår Ola och läste vad alla skrev.. Gick då också in och läste vad du skrivit om mig. Tänk det du skrev hade jag ingen aning om=) Satt o tittade på dina foton på din hemsida... Allt som surrar e ; Vad gick fel, varför blev det som det blev...
Mina tankar går till dina föräldrar och alla andra nära kära...
Och när det e min tur att den vägen vandra, Show me heaven Ola!!!

Party party

japp både igår o idag var det party för lilla jag. Igår slutade en av våra läkare så han bjöd på fredags öl. massor av folk, massor av öl och massor av allsång blev det. Vid 22 drog jag och två andra till Malmö och kuba cafe´. Inte världens roligaste ställe så redan vid halv ett drog jag hem.
jag var kan man lungt säga lite uppjagad över en händelse som utspelade sig 05.30 på morgonen samma dag.
För att göra en historia kort har jag visst en granne som tycker det e kul att jaga andra. Dock tycker inte jag det e lika kul när inte ett nej är ett nej längre. I huvudet ploppar en incident upp som hände i ume, där jag var förföld av en man som kunde ringa mitt i natten för att berätta att lampan i köket var tänd.. MIndre trevligt..
Min granne(kvinnlig) berättade lite om denna speciella manliga granne som jagade mig och det var ju mindre smickrande saker, tror jag har en liten anledning att vara rädd.. Men det e helt sjuk att man inte kan känna sig trygg på sin egen gård, i sitt eget hem. Jag har aldrig låst dörren på dagarna men nu gör jag det. jag stirrar ut genom förnstret för att försäkra mig om att han inte e ute och jag springer från porten och in i lägenheten... Ska de behöva vara så???
Det värsta e att han nu vet när jag går till jobbet och vem vet vad han har i huvudet?? Så till veckan kommer jag troligast rymma från malmö ett tag. Känner att jag inte har varken kraft eller ork att ta itu med psykopater.
Men ikväll skulle Johan ha examensfest. Jag har inte varit allt för laddad, snarare lite loj. Men jag gick dit. Till saken hör att jag egentligen imorrn skulle visa lägenheten för en kille, så jag skulle bara ta det lungt, vilket jag gjorde...till en början i alla fall. Sen fick jag ett mess att de inte kunde komma, så då slank en o en annan öl ner. Men jag var en duktig tös och gick hem i tid.. Vissa där hade nog behövet lite sömn men man lever bara en gång. Tack i allafall för den goda maten, ölen och sällskapet. Jag behövde verkligen träffa lite folk o slippa tänka på saker som skett den senaste tiden..
Imorrn e det jobb o nästa vecka börjar jag arbeta natte tid... Tjohoo..
Imorrn kväll kommer det en tjej och ska titta på lägenheten, hon lät super trevlig!!! Finns hopp ändå...

Tack Johan för den trevliga festen.. hoppas ni hade lika trevligt resten av natten..

RSS 2.0